Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(35)
ebookpoint BIBLIO
(17)
Forma i typ
Książki
(35)
E-booki
(17)
Poradniki i przewodniki
(16)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(29)
wypożyczone
(5)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(33)
Wypożyczalnia dla Dzieci
(1)
Czytelnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Kokoszko Maciej
(3)
Lamer-Zarawska Eliza
(3)
Augustyn-Protas Anna
(2)
Ciborowska Helena
(2)
Jakimowicz-Klein Barbara
(2)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(2)
Mieloszyk-Pawelec Marta
(2)
Rzeźnicka Zofia
(2)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(2)
Abramczyk Beata
(1)
Aujla Rupy
(1)
Babiarz Mirosław [i inni]
(1)
Baltaza Wanda
(1)
Banachowicz Katarzyna
(1)
Bardadyn Marek
(1)
Bem Kasia
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Brunnabend Antje
(1)
Bętkowska Teresa
(1)
Błażejowska Katarzyna
(1)
Carlos Klaudia
(1)
Chodakowska Ewa (1982- )
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Ciborowski Artur
(1)
Cybulska Barbara
(1)
Czekalska Natalia
(1)
Dispenza Joseph (1942-2015)
(1)
Drozd Dorota
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Dąbrowska-Górska Barbara
(1)
Dąbrówka Marcin
(1)
Edgson Vicki
(1)
Faryna Monika
(1)
Filipowicz Bronisław
(1)
Fleck Anne (1972- )
(1)
Floriańczyk Barbara
(1)
Golak Mariusz
(1)
Gulińska Edyta
(1)
Herbert Mike (1955- )
(1)
Ihnatowicz Paulina
(1)
Jackowska Małgorzata
(1)
Jagusiak Krzyszof
(1)
Janowitz Henry D
(1)
Kaniewska Magdalena
(1)
Kimber-Trojnar Żaneta
(1)
Kittler Martina
(1)
Klasen Jörn (1951- )
(1)
Kobyliński Szymon
(1)
Kolbe Hilde
(1)
Książkiewicz Teodor
(1)
Kurowska Hanna
(1)
Lewandowska Agata
(1)
Lewandowska Anna (1988- )
(1)
Marber Ian
(1)
Mańkowski Jerzy
(1)
Meidinger Werner
(1)
Nocoń Joanna
(1)
Ogińska-Bulik Nina
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Pfeiffer Franziska
(1)
Piątkowska Agnieszka
(1)
Plath Jutta
(1)
Ptak Emilia
(1)
Reda Anna
(1)
Riedl Matthias (1962- )
(1)
Rożnowska Krystyna
(1)
Rudnicka Anna
(1)
Schäfer Silja (1976- )
(1)
Seifert Claudia
(1)
Sibler Andreas
(1)
Sobień-Górska Monika
(1)
Stawińska Agata
(1)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(1)
Summ Ursula (1947- )
(1)
Szustakowska-Chojnacka Maria
(1)
Tajchman Marta
(1)
Timmann Claudia
(1)
Trybulska Aneta
(1)
Twardosz Wojciech
(1)
Walewska-Zielecka Bożena
(1)
Weyhreter Helmut
(1)
Wiszniewska Natalia
(1)
Woźniak Tomek
(1)
Zielewska Joanna (dietetyka)
(1)
Łukaszewska Teresa
(1)
Żak Aleksandra
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(15)
2010 - 2019
(23)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(16)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(52)
Przynależność kulturowa
Literatura niemiecka
(1)
Literatura polska
(1)
Temat
Dietetyka
(31)
Odżywianie
(15)
Zdrowe odżywianie
(8)
Cukrzyca
(3)
Zdrowy styl życia
(3)
Ziołolecznictwo
(3)
Dziecko
(2)
Kucharstwo
(2)
Posiłki na wynos
(2)
Suplementy diety
(2)
Zdrowe żywienie
(2)
Żywność
(2)
Biochemia
(1)
Bonifratrzy
(1)
Celiakia
(1)
Chemia
(1)
Chemoterapia
(1)
Cholesterol
(1)
Choroba Hashimoto
(1)
Choroby
(1)
Choroby autoimmunologiczne
(1)
Choroby stawów
(1)
Choroby żołądka
(1)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Dieta
(1)
Dieta IF
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Długowieczność
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Gimnastyka kobieca
(1)
Gimnastyka lecznicza
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Higiena
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Indeks glikemiczny
(1)
Joga
(1)
Kobieta
(1)
Kosmetyka
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kundalini
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leki
(1)
Lewandowska, Anna (1988- )
(1)
Medycyna
(1)
Medytacja
(1)
Mikroelementy
(1)
Mindfulness
(1)
Mięso
(1)
Młodzież
(1)
Nowotwory
(1)
Odtruwanie
(1)
Otyłość
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Programy telewizyjne
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS)
(1)
Rodzina
(1)
Rozwój a dziecko
(1)
Rozwój osobisty
(1)
Ryby
(1)
Samorealizacja
(1)
Siatki centylowe
(1)
Sport rekreacyjny
(1)
Surówki i sałatki warzywne
(1)
Terapie umysł-ciało
(1)
Układ trawienny
(1)
Weganizm
(1)
Wirusowe zapalenie wątroby
(1)
Zespół AD/HD
(1)
Zupy
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żołądek
(1)
Żywienie metodą BLW
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Barcelona (Hiszpania)
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(13)
Poradnik
(11)
Przepisy kulinarne
(10)
Publikacja bogato ilustrowana
(5)
Książka kucharska
(4)
Publikacje
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Biografia
(1)
Poradniki
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(15)
Kulinaria
(13)
Psychologia
(2)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
52 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Z (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wszystkiego najlepszego! Coraz częściej zdajemy sobie sprawę, że kluczem do zdrowia są odpowiednie nawyki. Jakie dokładnie, podpowiada mikroodżywianie, dziedzina łącząca elementy dietetyki, medycyny i farmacji. Precyzyjnie wyjaśnia, co w sobie zbadać, co jeść, jakie niedobory uzupełnić, żeby działać w maksimum swoich możliwości – świetnie się czuć, mieć mnóstwo energii, a przy tym wyglądać promiennie. Pierwsza w Polsce książka o mikroodżywianiu Żyj 120 lat, czyli moc mikroodżywiania została stworzona jako zbiór podstawowych wiadomości. Druga jest przełożeniem teorii na praktykę. Zawiera rady sprawdzone w pracy terapeutki i specjalistki medycyny stylu życia. Z tej książki dowiesz się, jak: zwiększyć odporność organizmu zadbać o szczęśliwe jelita walczyć z otyłością brzuszną złagodzić PMS i endometriozę przejść lekko przez ciążę nie zauważyć menopauzy uregulować pracę tarczycy poprawić pracę wątroby zlikwidować złe nastroje pożegnać uciążliwe migreny obniżyć poziom cukru poprawić jakość snu "Bądź najzdrowszą wersją siebie" to wyzwanie. Jeśli się go podejmiesz, będziesz się czuć wspaniale w swoim ciele przez całe długie życie. Nie odkładaj zmian na później. Zacznij teraz. [empik.com].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 P (2 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Choroby autoimmunologiczne są jednym z największych problemów zdrowotnych, z jakimi mierzy się współczesna medycyna. Coraz więcej osób choruje na: Hashimoto, toczeń, chorobę Leśniowskiego-Crohna, reumatoidalne zapalenie stawów, celiakię czy wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Dzięki poradnikowi dowiemy się, jakie mogą być przyczyny tych zaburzeń, jak je diagnozować i co robić, by je leczyć oraz poprawić komfort życia z chorobą. [w.bibliotece.pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
Chudnij łatwo i szybko / wybór i adapt. tekstów Anna Reda. - Warszawa : Prószyński Media, 2011. - 175,[1] s. : il.kolor. ; 23 cm.
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Czy lubiłabyś siebie bardziej i czułabyś się atrakcyjniejsza, gdyby udało ci się zrzucić kilka kilogramów? Jeśli tak, to pewne, że odchudzałaś się już niejeden raz. Wypróbowywałaś kolejne preparaty, zioła i cudowne diety zmniejszające nadwagę rzekomo w jeden tydzień. Za każdym razem efekt był podobny u schudłaś parę kilogramów, ale natychmiast po zakończeniu kuracji znowu obrosłaś tłuszczykiem. Ta książka pomoże nie tylko spalić tłuszcz, ale pokaże, jak zdrowo się odżywiać i pozbyć kłopotów z tuszą. Dieta polegająca na dostarczeniu 1200 kilokalorii obfituje w warzywa, lecz zawiera także mięso, nabiał i niewielkie ilości produktów mącznych. Dzięki temu nasz organizm, mimo że dostanie mniej pokarmów, będzie miał wszystko, czego potrzebuje. To kuracja znakomita dla każdego, bez względu na wiek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 Z (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
Cukrzyca / Jutta Plath ; przekł. Małgorzata Chudzik. - Wyd.1. - Wierzchy Parzeńskie : Feniks, 2010. - 170 s. : il. ; 21 cm.
(Natura dla Zdrowia)
Cukrzyca to zaburzenia w przemianie cukru. O cukrzycy mówimy, jeżeli poziom cukru we krwi wynosi ponad 130 mg/dl na czczo lub ponad 160 mg/dl w ciągu całego dnia. Prawidlowy poziom cukru na czczo waha się od 80 do 110 mg/dl.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dania pięcioskładnikowe / [redakcja Katarzyna Banachowicz]. - Warszawa : Buchmann, 2018. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 22 cm.
Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze. [empik.com].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Z (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 III (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autorka proponuje zbilansowany, nieskomplikowany i wyjątkowo elastyczny plan żywieniowy, który z łatwością dopasujesz do swoich potrzeb. Rozpisana na dwa tygodnie dieta zawiera cztery warianty kaloryczne (1500, 1600, 1800 i 2000 kcal). Poprzedza ją obszerna część poradnikowa, z której dowiesz się, w jaki sposób łatwo zapanować nad swoim jadłospisem. W książce znajdziesz również wiele praktycznych wskazówek, m.in. jak samodzielnie modyfikować zaplanowane menu czy jakie wybierać zamienniki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Z (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dynia z orzechami jako ratunek dla serca? Ziołowa pieczeń wspomagająca odporność? To możliwe! Jedzenie może nie tylko zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania, ale także przedłużyć nasze życie, poprawić nastrój, a nawet „naprawić” DNA. Dr Rupy Aujla, lekarz, założyciel organizacji Culinary Medicine UK, popularny podcaster i bestsellerowy autor, a także amator oryginalnych smaków, pokazuje, jak zmienić dietę oraz styl życia w lekarstwo. Łącząc rzetelną wiedzę naukową z ajurwedą i medycyną naturalną, wyjaśnia związek między żywieniem a chorobami, pokazuje, co dzięki zmianie diety mogą zyskać nasz mózg, skóra, odporność i samopoczucie oraz dlaczego niektóre pokarmy działają antynowotworowo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 Z (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych. W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 R (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta rozdzielna zawojowała świat! Jest obecnie najpopularniejszą ze stosowanych diet. Jedząc znane i lubiane dania, czasami w innej kolejności bądź inaczej skomponowane niż dotychczas, uzyskujemy piorunujący efekt. Zgrabną i proporcjonalną sylwetkę! Teoretyczna część książki wyjaśnia działanie diety, czyli podaje, jak komponować posiłki, jakie składniki potraw można ze sobą łączyć i dlaczego. Przedstawia też sposób planowania siedmiodniowego programu odchudzania. Część praktyczna to zbiór przepisów na śniadania, obiady i kolacje. Propozycje smaczne, oryginalne i łatwe w przyrządzaniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 Z (1 egz.)
E-book
W koszyku

E-book – "Dieta witalna". Seria zdrowie. Zdrowe diety

Witalność, aktywność, werwa, duży zasób sił biologicznych, sprawność seksualna – to słowa towarzyszące nam przez całe życie. Wszyscy pragniemy być zdrowi i pełni życiowej energii. Chcemy wierzyć, że jest ona nam przekazywana w genach. Jednak uczeni wskazują, że oprócz genów znaczący wpływ na siłę naszego organizmu ma także styl życia i to, w jaki sposób się odżywiamy. Barbara Jakimowicz-Klein w książce Dieta witalna prezentuje czytelnikowi bogatą wiedzę na temat właściwych posiłków, potraw, ziół i związków mineralnych podnoszących sprawność fizyczną, intelektualną, seksualną oraz odporność na stres. Zastosowanie tej wiedzy w praktyce ułatwi życie zarówno ludziom młodym, jak i osobom dojrzałym, które okres osłabienia witalności chciałyby przetrwać w sposób jak najbardziej łagodny. A prezentowane przez Autorkę receptury na dania i napoje miłosne mogą być źródłem nie tylko sukcesów kulinarnych i rozkoszy podniebienia. Warto sprawdzić!

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 Z (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 Z (1 egz.)
E-book
W koszyku

Niniejsza publikacja jest kontynuacją wieloletnich, wspólnie prowadzonych przez Autorów badań nad dietą, dietetyką, farmakologią i gastronomią późnego antyku i wczesnego Bizancjum. Powstała ona głównie na bazie greckich traktatów medycznych skomponowanych w okresie od I do VII w., ale uwzględnia także dane pochodzące spoza tego kanonu.
Zamiarem Autorów było przekazanie w przystępny sposób wiedzy antyku i Bizancjum na temat jaj i produktów mlecznych. W tym celu starali się oni przetłumaczyć na współczesny język sposób myślenia ówczesnych lekarzy, a także zaprezentować główne założenia propagowanej przez nich teorii. W szczególności zwrócili uwagę na ukazanie sposobów wykorzystywania wspomnianych produktów spożywczych jako pokarmu i lekarstwa. Dlatego też świadomie wkraczali na obszar historii gastronomii i farmakologii. Choć natura badań skłaniała Autorów do formułowania wniosków przede wszystkim z zakresu dziejów wyżywienia oraz medycyny, to niekiedy podejmowali też kwestie powiązane z historią gospodarczą i społeczną tego okresu.

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu skomponowania encyklopedii medycznej przez Pawła z Eginy i powstania anonimowego dzieła O pokarmach (De cibis). Poprzez te stulecia wypłynęło wiele pism i traktatów, które w zgodzie z założeniami szkoły hipokratejskiej podkreślały i rozpisywały rolę żywności w utrzymaniu i przywracaniu zdrowia we wschodniej części basenu Morza Śródziemnego. Zebrano wiadomości na temat fundamentalnej grupy pokarmów, tj. zbóż i produktów zbożowych, poddając drobiazgowym dociekaniom pszenicę (zwyczajną i twardą, płaskurkę, samopszę, orkisz), jęczmień, proso i włośnicę ber, owies, żyto i ryż. Niniejsza praca może okazać się pomocna zarówno dla historyków, filologów, badaczy dziejów jedzenia, dietetyki i medycyny, jak i dla szerokiego kręgu fascynatów antyku i Bizancjum. Zawiera też aspekt dietetyczno-medyczny, a przebadanie opinii autorów starożytnych na temat wpływu omawianych produktów na zdrowie można uznać za unikatowe. Nikt wcześniej ani w Polsce, ani poza nią, nie dokonał tak kompleksowej i przekrojowej analizy aspektów dietetycznych i medycznych antycznej i wczesnośredniowiecznej kuchni.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI, ser. „Byzantina Lodziensia”), opisując rolę roślin strączkowych i warzyw, immanentnych składników diety starożytnych. Analizują też znaczenie mięs, podrobów i wyrobów wędliniarskich w kuchni i praktyce medycznej. Ważne są też teksty odnoszące się do kulturowych, ideologicznych i ekonomicznych aspektów żywności w życiu ówczesnych społeczności grecko-rzymskich i bizantyńskich. Aprowizacja Antiochii nad Orontesem nabiera znaczenia studium przypadku, zaś tekst o nawykach żywieniowych, smakoszostwie i poszczeniu ilustruje kontekst antropologiczny i historyczny diety. Pozwala zrozumieć pozamaterialne przyczyny konkretnej praktyki dietetycznej na podstawie drobiazgowej i erudycyjnej analizy setek świadectw źródłowych ówczesnego piśmiennictwa i pokazuje religijne znaczenie zwyczajów żywieniowych. Publikacja stanowi syntetyczne ujęcie zarządzania dostępnością żywności dla dużych skupisk ludzkich tego okresu. Antiochia nad Orontesem jest dobrym przedmiotem badań ze względu na długotrwałą (i ciągle aktualną) tradycję badań archeologicznych i stosunkowo bogaty zasób źródeł pisanych.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 Z (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 Z (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej